Recursos

Recursos digitals amb informació per a comerciants i material gràfic per facilitar informació a les persones consumidores

Cicle de formacions: Fem el comerç local més sostenible

Imatge amb les dates i títols de totes les formacions. Requadre marró sobre imatge borrosa de fons.

Rezero ha dinamitzat, amb el suport del Consell de Mallorca i la col·laboració de PIMEM, 4 trobades per compartir informació pràctica que permetrà als participants reduir l’impacte de la seva activitat, diferenciar-se i guanyar valor davant la seva clientela i persones usuàries. Les sessions, dirigides a comerços, establiments de restauració i serveis, tenen l’objectiu de descobrir alternatives i opcions per fer l’oferta més sostenible.

A més, hem preparat un petit resum amb les bones pràctiques clau que pots aplicar per fer la teva oferta més sostenible. Descarrega’l aquí.

A continuació trobaràs l’enllaç a les 4 gravacions.

Comerç a domicili en l’era post-covid. Guia pràctica per un comerç a domicili conscient

A partir d’un estudi realitzat per Rezero, es presenta aquesta guia que recull les opcions i alternatives existents per fer del comerç a domicili una pràctica més respectuosa amb el medi ambient i les persones.

Descarrega

La reutilització d’envasos, cada cop més emprada per la llei

En aquest document trobareu un resum de les noves normatives aprovades el 2022 que fan referència a la venda de productes d’alimentació en envasos reutilitzables.

 

 

Descarrega

Vídeo de la formació “Pràctiques sostenibles de comerç a domicili que afavoriran la teva empresa”

Sessió on es presenten alternatives i iniciatives per fer una venda a domicili sostenible. Des de millorar la tria d’empreses proveïdores, la selecció de productes i el seu envasat a la comunicació i el transport.

La sessió la realitzen:

Susanna Pérez de Rezero

Gisela Pahissa del Comerç Verd “El Rebost de Sant Feliu”

Ariadna Serra de la Cooperativa de missatgeria sostenible “Les Mercedes”

Claire De Pracomtal de la iniciativa de packaging reutilitzable “Kopack”

 

Descarrega’t el vídeo de la formació per només 10€ en aquest formulari

Vídeo de la formació “Context normatiu de la venta a granel als comerços”

Sessió on s’explica el context normatiu de la venta a granel en els comerços de proximitat. Situació, tendències i oportunitats de la venta a granel.

La sessió la realitzen:

Jenny Berengueras, coordinadora de Rezero
Raquel Arpa, Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)
Amb la participació de comerços amb la certificació Comerç Verd.

La implantació d’actuacions de reducció d’envasos com la venta a granel ajuden a la competitivitat del comerç de proximitat. En els darrers anys hi ha hagut un creixement significatiu de botigues especialitzades en la venda a granel. És un sector a l’alça, no només pel nombre d’establiments, sinó també pel volum de vendes i el nombre de persones que hi treballen. A l’estudi “Botigues lliures d’envasos a Europa“, es calcula que l’any 2023 es podran generar 10.000 llocs de treball en el sector comercial que fomenta la venda a granel, sense envasos.

Descarrega’t el vídeo de la formació per 10€ en aquest enllaç.

Com vendre a granel?

Vols ampliar la teva oferta de productes a granel i no tens clar per on començar?

Aquí tens una infografia que et pot ajudar a tenir clars els primers passos que cal seguir per vendre sense envasos. Si necessites més informació d’algun dels punts, altres bones pràctiques o les normatives relacionades amb la venda a granel pots trobar més informació al Protocol per la reutilització impulsat per Rezero.

A més, pots imprimir aquesta informació perquè els teus clients i clientes també tinguin clar què suposa comprar productes a granel amb envasos reutilitzables.

Descarrega

Material comunicatiu “Aquí amb el teu envàs”

Des de Rezero s’ha impulsat un Protocol per la reutilització al qual s’hi han adherit supermercats, gremis i associacions de comerciants, que es comprometen a facilitar la compra en envasos reutilitzables als seus establiments. En el marc d’aquest projecte s’han creat elements de cartelleria per informar a les persones consumidores com fer una compra a granel segura.

Pots descarregar el material aquí.

Descarrega

Què t'ofereix Comerç Verd

Vols formar part 
de Comerç Verd?