MAPA DE MAPESS

Els mapes de l’economia social i solidària unim forces

La XES, Rezero i l’Ajuntament de Barcelona treballem per unificar els tres mapes que impulsem, Pam a Pam, Comerç Verd i Mapa B+S respectivament. Un projecte d’intercooperació entre mapes de l’ESS per facilitar l’accés de la ciutadania al consum responsable.

A partir d’ara, bona part dels comerços i iniciatives dels tres mapes es podran consultar també a la resta de plataformes.

Hem co-creat una metodologia que permetrà mantenir aquesta col·laboració en el temps, amb l’objectiu de facilitar la cerca d’iniciatives de l’ESS i que permeten fer un consum conscient a Catalunya, per tal d’augmentar l’abast del mercat social i millorar l’accés de la ciutadania a aquestes iniciatives.

Als comerços que ja formaven part de les iniciatives de Rezero i Pam a Pam, se’ls ha facilitat informació de la resta d’iniciatives perquè puguin fer els processos que els permetin rebre la certificació de Comerç Verd o passar el qüestionari d’avaluació de Pam a Pam.

Per últim, es facilita també l’accés de les iniciatives dels dos mapes a La Zona, la plataforma de venda digital de l’ESS impulsada per Opcions. Es vol millorar l’accés d’aquestes iniciatives al mercat digital i apropar-les a consumidores afins a les seves característiques.

Aquest projecte s’emmarca dins del Grup de Treball Consum Conscient i Mercat Social de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030 que impulsa projectes de ciutat de forma col·laborativa entre l’Ajuntament i les organitzacions de l’Economia Social i Solidària. El projecte Mapa de MapESS, compta amb la subvenció Enfortim de l’Ajuntament de Barcelona.

Descobreix els tres mapes!


Mapa col·laboratiu de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, impulsat per la XES. Proporciona un mapa i directori d’opcions per al consum responsable, proveïdores i comercialitzadores, amb més de 1.600 iniciatives on practicar un consum transformador amb impacte social i ambiental positiu, així com per buscar aliances per a la intercooperació.


Web col·laboratiu que recull iniciatives sòcio-ambientals de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat entre la ciutadania. Proporciona informació pràctica sobre 4.000 Punts d’interès (com ara entitats, equipaments, botigues, allotjaments i infraestructures), Itineraris, i experiències ciutadanes (Relats, Fotografies) de la ciutat.


Certificació que atorga Rezero als comerços de Catalunya i Balears amb una oferta sostenible que facilita a la ciutadania poder fer un consum conscient. Compta amb més de 800 comerços adherits que fomenten la reutilització i el retorn d’envasos, així com la compra de productes a granel, de proximitat i/o ecològics, reutilitzables, i/o amb valor social.